fjernefarvann.no

Verdens flotteste strender – mange perler

Når jeg jobber med et tema som dette, så er det sannelig ikke godt å skille mellom de forskjellige kandidatene på listen. Hvilken strand som havner på hvilken plassering, kan nok noen ganger være litt tilfeldig. Dette er rett og slett fordi det finnes for mange perler der ute, og vurderingskriteriene kan nok oppleves forskjellig fra person til person. Den beste måten å finne ut hva som er riktig for deg selv, er naturlig nok å oppsøke dem selv. Jeg for min del liker strendene på Filipinene svært godt, og når jeg er sikker på at jeg har funnet drømmestranden – ja så dukker det ofte opp en enda bedre strand på neste tur. Thailand har også mange flotte øyer og strender, det samme vil jeg si om de greske øyer. Sistnevnte område er lettere tilgjengelig, enn stedene man finner i Asia og Karibia.

Rabbit Beach – Lampedusa, Sicilia

I min forrige artikkel tok jeg for meg de to første plassene, på listen over verdens 10 beste strender. Vi fortsetter med listen, og har nå kommet til tredjeplassen. Her finner vi Rabbit Beach, som faktisk ligger i Europa og Sicilia.

Navnet Rabbit Beach, stammer fra tiden da det fantes ville kaniner på Lampedus. Det er faktisk en del som tror navnet har en helt annen historie, men dette stemmer faktisk ikke. Vil man langt vekk fra byens stress og larm, ja da skal man ta turen til Rabbit Beach. Det at man møter en strand med hvit sand og krystallklart vann, er vel nesten noe man kan tenke seg. Vi snakker her om en av de beste strendene, som Middelhavslandet Italia kan by på.

Om våren er det en del skilpadder på stranden, og andre steder på øya også. Men kaninene er det langt færre av enn før i tiden, men en og annen kan man faktisk få øye på om man er heldig.

Flyforbindelse

Flyforbindelse

Lampedusa har egen flyplass, noe som så klart gjør det ganske så enkelt å besøke øya. Året rundt kan man fly fra Palermo og ut til Lampedusa, men på sommeren er det også flyforbindelse fra Venezia, Roma og Milano. Det er også ferjeforbindelse fra Agrigento, og det er mange som kombinerer ferie på Sicilia med noen dager på Lampedusa.

Det er også noen hoteller på øya, men ikke de store hotellene man gjerne finner på andre turiststeder. Jeg for min del har min egen «Favorittstrand-liste» Men etter å ha lest om en del strender jeg enda ikke har besøkt, så kjenner jeg at jeg ennå har en jobb å gjøre.  Dette var en lynvisitt innom Europa, senere skal vi holde oss mye i den sørøstlige delen av Asia. Mer konkret betyr dette; Filipinene, Thailand og faktisk Vietnam.

Jeg har selv ingen erfaring med den type strender hvor man kaster alle klær, men at det finnes et rikt utvalg av slike strender – betyr at vi senere også skal ta en test på hvilke som er de beste. Kos dere på stranden i sommer, med eller uten klær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

fjernefarvann © 2020