fjernefarvann.no

Verdens flotteste strender – de to beste

Det er vel slik med de fleste av oss, at vi er opptatt av kvaliteten på strendene på destinasjonen vi reiser til. Hva man vektlegger i jakten på den perfekte stranden, kan nok være noe varierende. Barnefamilier og eldre mennesker, foretrekker nok langgrunne strender. Mens de yngre ofte vil ha mulighet til både dykking og stupning. Men noen fellesnevnere er det uansett, og de strendene som vi nå skal presentere – er rett og slett i en klasse for seg selv. De er alle sammen å finne, på «Topp 10-listen» over verdens flotteste strender. Kanskje noen kan få noen idéer til sin neste ferietur?

Baia Do Sancho – Fernando de Noronha, Brasil

På denne stranden finner man roen, og har ikke noen nabostrender som forstyrrer roen og idyllen man finner på Baia Do Sancho. Om man liker korallrev og turkist vann, så er det god nok grunn til å besøke denne stranden. Men det er ikke bare selve stranden som har blitt vurdert, men også veien for å komme seg ned til den. Dette er ikke stranden som alle og enhver oppsøker, og dette kommer rett og slett av at det er litt krevende med tanke på adkomst.

Her er det først en sti som skal forseres, og videre ned en stige. Veien videre går gjennom en bresprekk i fjellet, før enda en stige til venter deg. Siste etappe på veien ned til drømmestranden, er klatring over store steiner. Tanken bak at dette skal telle positivt i vurderingen av stranden, er at det skal koste litt å komme seg til et så flott sted. Dette er med andre ord, ikke stranden man velger med de minst barna – eller eldre mennesker som er dårlig til beins.

Elsket av dykkere fra hele verden

Elsket av dykkere fra hele verden

Det bor bare drøyt 3000 mennesker på øya, som har et flateinnhold på snaue 18 km2. Vannet her har veldig varme undervannsstrømmer, noe som gjør det mulig å dykke uten våtdrakt – helt ned til 40 meter. En annen faktor som dykkere verdsetter med denne øya, er at man har cirka 50 meter sikt under vann. Det er ikke rart at dykker valfarter til stedet, for det er ikke mange steder som kan vise til slike forhold.

Grace Bay – Providenciales, Turks- og Cayosøyene

Vi reiser videre til Turks- og Cayosøyene, og dette er også et eldorado for dykkere. Men man trenger ikke være sportsdykker for å trives her, krystallklart vann og melaktig lys sand – gjør stranden meget innbydende for alle og en hver. Her er det så godt som stenfritt, og det samme gjelder forurensing og tang. Det å havne på en andreplass over verdens 10 flotteste strender, er i seg selv noe som taler for at man bør legge turen til Grace Bay. Navnet på øya hvor vi finner Grace Bay, heter Providencales. Den er langt mer folkerik enn den første øya vi var på, med sine drøye 30 000 innbyggere. Flateinnhold er nesten 100 km2, og Grace Bay vant kåringen i 2011. I neste artikkel, skal vi fortsette å jobbe med listen over verdens beste strender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

fjernefarvann © 2020