fjernefarvann.no

Thailandbukta – en del av Sør-Kinahavet

Vi kommer til å besøke de fleste havområder i verden, og vi starter like gjerne med Thailandbukta. Årsaken til dette er rett og slett fordi svært mange nordmenn, har vært turister eller fastboende i denne regionen. Thailandbukta kalles også for Siambukta, og som overskriften forteller oss – så er denne bukta en del av Sør-Kinahavet. Om vi skal sortere dette havområde inn under de store verdenshavene våre, er det Stillehavet vi her snakker om. Det bugner av eksotiske perler i Thailandbukta, men vi rekker nok ikke noen anmeldelser av de alle sammen. Jeg tenker at de øyene og destinasjonene som jeg skal skrive om, er en god blanding av kjente og kanskje litt mindre kjente turiststeder.

Omgitt av mange land

Det er i den nordvestlige delen av Sør-Kinahavet, at Thailandbukta er plassert. Det meste kjente turistlandet som omkranser dette havområdet, er uten tvil Thailand. Men selv om det heter Thailandbukta, så er det 3 land til i regionen som har kystlinje til denne bukta. Vietnam er ett av dem, og her vokser turismen fra år til år. Videre finner vi Kambodsja, som ligger langt bak Thailand både i turisme og levestandard. Det siste landet er Malaysia, som har en rekke perler å by på om man velger seg dette landet som sitt feriested.

Bangkokbukta

Når man studerer kartet, så ser man at Thailands hovedstad Bangkok – ligger helt nord i Thailandbukta. Det er derfor naturlig at den nordligste delen av bukta, heter Bangkokbukta. Den kjente elven Chao Phraya, har sitt utløp i Bangkokbukta. I størrelse så er Bangkokbukta cirka 315 000 km2, og har en definert linje fra Bai Bung-neset i Vietnam – til Kota Bahru i Malaysia.

Grunn bukt

Grunn bukt

Man finner ikke de store dypene i Thailandbukta, målinger viser at den på det dypeste er cirka 80 meter dyp. Om man regner på den gjennomsnittlige dybden, så er den ikke på mer enn 45 meter. Dette resulterer i at Thailandbukta har et lavt saltinnhold, mest på grunn av stor tilførsel av ferskvann fra mange større elever. Men siden bukta er så grunn så er det en langsom vanngjennomstrømning, som gir en langsom utveksling av vannet Med et saltinnhold på 3,0-3,2 så er Thailandbukta merkbar annerledes, enn mange andre havområder i denne delen av verden. Om vi tenker verdensdeler, så ligger bukta i den sør-østlige delen av Asia.

Rik på naturressurser

Området har mye av både skalldyr og fisk, og det utvinnes også naturgass og olje i Thailandbukta. Men det er nok skalldyr og fisk, som trekker fiskeglade turister til dette farvannet. Korallrev finnes det mye av, så for de som liker å dykke er dette et eldorado. I mine neste artikler, skal vi ta for oss de kjente turistmålene Koh Tao og Koh Samui. Jeg er sikker på at mange nordmenn kjenner begge disse øyene, men for de som ikke har noe forhold til dem – så vil dere altså få muligheten til å få en kort presentasjon av dem om kort tid.Smilets Land har mye å by på, her finnes alt for enhver smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

© 2021 fjernefarvann.no