fjernefarvann.no

Koh Samui har mye å by på

Om man søker et sted som finner fred og ro, og liker flotte strender og det typiske thailandske – ja da bør man legge turen til Koh Samui. Det er en grunn for at øya i Thailandbukta, har hatt en enorm vekst de siste 20 årene spesielt. Det å sette en øy opp mot en annen i Thailand, er ikke lett eller hensiktsmessig. Dette fordi at det finnes så utrolig mye å velge i, og ikke minst så er smaken og behovet så forskjellig. Det er gode flyforbindelser til øya, og om man kommer med fly til Bangkok er det sjelden lang ventetid på fly til Koh Samui. Så la oss blir bedre kjent med øya som så mange liker, kanskje du blir en av dem du også.

Litt faktaopplysninger om Koh Samui

Navnet Koh Samui er det samme på øya, som det er på øyas største by. Thailand er delt opp i mange provinser, og Koh Samui tilhører Surat Thani i Sør-Thailand. Det at den ligger i Thailandbukta, nevnte jeg også innledningsvis. Snaue 250 km2 forteller noe om størrelsen når jeg sier at øya er liten, og den har 40 000 innbyggere. Men om man teller med turistene, ja da vil tallet så klart bli betydelig høyere. Som så mange andre steder i Thailand, så er antall turister sterkt varierende gjennom året. Det er uten tvil perioden oktober til april, som er den mest populære for oss turister.

Jevnt klima

Selv om det varierer en del på turistmengden, så er faktisk Koh Samui en av stedene i Thailand som har mest jevnt og stabilt klima. Dette merker man også på at turistene oppsøker Koh Samui hele året, lenger nord og sør er det ikke alltid slik. Om man velger å leie bil, så tar det cirka 2 timer å kjøre rundt øya.

Den opprinnelige hovedstaden på Koh Samui

fergeleie

Na Thon er navnet på byen som ligger ved fergeleiet på øya, og dette var faktisk i sin tid Koh Samui sin hovedstad. Etter noen dager på stranda, kan det anbefales å besøke Na Thon. Dette kan være et flott avbrekk, og det er jo ikke alle som reiser til Thailand kun for å ligge på stranda.Men det er ikke til å legge skjul på, at mange fortrekker strandlivet. Da er det Chaweng beach som først og fremst gjelder, her finner man hoteller, restauranter, barer og butikker i et rikt mangfold og antall.

Lami Beach og Bo Phut

Lami Beach er i full vekst, og kommer nok til noen år være på høyde med Chaweng Beach. Men enn så lenge er det mer stille og rolig på Lami Beach, men det kan jo være greit å prøve dem ut begge to kanskje. Bo Phut er en strand man finner på nordsiden av øya, preges av en mer lokal thai stil.

Thai – og vestlig mat

Thailand er godt vant med turister, og de vet å legge til rette for at vi skal trives. Thaimat er godt, og mange foretrekker å spise den når de er på ferie i Thailand. Men for de som sverger til den vestlige maten, finnes det mange gode spisesteder som har dette på menyen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

fjernefarvann © 2020